Ανοδος στην Ευρώπη μετά επτά συνεδριάσεις

Ανοδος στην Ευρώπη μετά επτά συνεδριάσεις

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά έκλεισαν χθες οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την κάμψη των τελευταίων επτά διαδοχικών συνεδριάσεων. Θετικά λειτούργησε η ενίσχυση των τιμών των μετοχών των ενεργειακών ομίλων. Νωρίτερα είχαν παρατηρηθεί και απώλειες λόγω αρνητικών οικονομικών στοιχείων από τη Γαλλία και την Κίνα.

Ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Μόσχας απώλεσε χθες 12% της αξίας του λόγω της αναστάτωσης στις ρωσικές αγορές εν γένει και της αδυναμίας της κεντρικής τράπεζας της χώρας να ανακόψει την κατακρήμνιση του ρουβλίου. Στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου η τιμή του πετρελαίου Βrent για πρώτη φορά την τελευταία 5ετία υποχώρησε κάτω των 60 δολ./βαρέλι και το αργό Νέας Υόρκης κάτω των 55 δολ./βαρέλι.

Αναφορικά με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τέλος, ύστερα από ενδοσυνεδριακές αυξομειώσεις, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με +1,7% στις 328,88 μονάδες. Μεταξύ των 18 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τα υψηλότερα κέρδη με +3,3% είχε ο FTSE MIB στο Μιλάνο. Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με άνοδο 2,19% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με άνοδο 2,5% μετά δύο ημέρες σημαντικών απωλειών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή