Στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας του ο Dow Jones

Στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας του ο Dow Jones

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tις 18.000 μονάδες ξεπέρασε πρώτη φορά ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones έπειτα από την προς τα πάνω αναθεώρηση των ρυθμών ανάπτυξης στις ΗΠΑ, ενισχύοντας εκτιμήσεις για ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων όπως δεσμεύτηκε πρόσφατα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

H προς τα πάνω αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΕΠ στο υψηλό δεκαετίας κατά το τρίτο τρίμηνο ενίσχυσε το δολάριο στα 1,2215 έναντι του ευρώ, το οποίο υποχώρησε στο χαμηλό 28μήνου. Στην Ευρώπη, οι γενικοί δείκτες αναρριχήθηκαν για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα κέρδη σε αντίστοιχο διάστημα στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 ενισχύθηκε κατά 0,33%, ο γαλλικός δείκτης Cac-40 αναρριχήθηκε 1,42% και ο γερμανικός Dax παρουσίασε πτώση 0,57%.

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 εμφάνιζαν άνοδο 0,53% και 0,38%, αντίστοιχα, λίγο πριν από το κλείσιμο. Στις αγορές πετρελαίου, η τιμή του Μπρεντ αυξήθηκε κατά 0,8% στα 60,61 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του αργού κατά 1,6% στα 56,16 δολάρια το βαρέλι λόγω της προσδοκίας για αύξηση στη ζήτηση πετρελαίου έπειτα από την ενίσχυση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή