Γιούνκερ: Mέχρι τον Ιούνιο τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής στην Ε.Ε.

Γιούνκερ: Mέχρι τον Ιούνιο τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής στην Ε.Ε.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τον Ιούνιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει έτοιμα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής στην ΕΕ, υποσχέθηκε σήμερα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παρουσίαση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (18-24 Δεκεμβρίου 2014), ο πρόεδρος της Κομισιόν διαβεβαίωσε την Ολομέλεια της Ευρωβουλής ότι μέχρι τον Ιούνιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μία δέσμη μέτρων, για την πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αντιπαρήλθε τα ειρωνικά σχόλια μικρής μερίδας ευρωβουλευτών, που επιχείρησαν να βάλουν στη συζήτηση τα περί καθεστώτος φορολογικής ασυλίας πολυεθνικών στο Λουξεμβούργο, τονίζοντας ότι "δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να δίνω σημασία σε κάθε λέξη που λέγεται εδώ μέσα γι' αυτό το θέμα".

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνέχισε, θα κάνει την δουλειά της και μέχρι τον Ιούνιο θα έχει παρουσιάσει μία Κοινοτική Οδηγία, για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, που αφορούν εμπλεκόμενους σε κρούσματα φοροδιαφυγής και σχετικές δικαστικές αποφάσεις, μεταξύ των κρατών-μελών και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Σε αυτή την προσπάθεια, κατέληξε, θέλω να εμπλακεί και το Ευρωκοινοβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή