Ενα ευρώ ανά δολάριο ονειρεύεται ο Ρέντσι

Ενα ευρώ ανά δολάριο ονειρεύεται ο Ρέντσι

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνειρο του Ματέο Ρέντσι είναι μία ισοτιμία 1:1 ευρώ – δολαρίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τhe Wall Street Journal. Kατά την εκτίμηση του Ιταλού πρωθυπουργού, η πρόσφατη εξασθένηση του κοινού νομίσματος προς το αμερικανικό δολάριο συνιστά ευνοϊκή εξέλιξη, «η οποία και θα συνδράμει τον μεγάλο εξαγωγικό κλάδο της Ιταλίας». Εν αναμονή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για εφαρμογή ευρέος  προγράμματος  ποσοτικής χαλάρωσης, ο κ. Ρέντσι απηύθυνε  έκκληση στους Ευρωπαίους  ηγέτες  να  εξισορροπήσουν τα  μέτρα  οικονομικής  τόνωσης με την λιτότητα.

«Η ευελιξία ανέκαθεν ήταν παρούσα στην ιστορία της Ευρώπης», δήλωσε. «Γνωρίζω πως η μοναδική οδός για την Ευρώπη είναι το να αλλάξει κατεύθυνση και να επενδύσει στην ανάπτυξη». Επιπλέον, διατύπωσε για ακόμα μία φορά τη διαφωνία του με τη στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, η οποία υποβάθμισε τον αντίκτυπο της προσδοκώμενης κίνησης της ΕΚΤ. «Το να βρεθεί η Γερμανία αντιμέτωπη με όλον τον υπόλοιπο κόσμο, θα ήταν σφάλμα», υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Τέλος, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την πτώση του πετρελαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή