Πωλείται το κτίριο του μουσείου Μαντάμ Τισό

Πωλείται το κτίριο του μουσείου Μαντάμ Τισό

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της αγοράς ακινήτων της λονδρέζικης πρωτεύουσας, ο ιδιοκτήτης του επιβλητικού κτιρίου που στεγάζει το μουσείο της Μαντάμ Τισό προσανατολίζεται στην πώλησή του.

Ο υπεύθυνος Νικ Λέσλο, επιχειρηματίας με συμφέροντα στην αγορά ακινήτων, ευελπιστεί ότι στις σημερινές ευνοϊκές συνθήκες θα μπορέσει να συγκεντρώσει ποσόν άνω των 300 εκατ. στερλινών (400 εκατ. ευρώ). Ο κ. Λέσλο διοικεί με τον συνεργάτη του, Μάικ Μπράουν, την εταιρεία Prestbury Investment Holdings, η οποία είναι εξωτερικός διευθυντής της Secure Income Reit και ελέγχει το 25% των μετοχών της. Στην τελευταία ανήκει το οίκημα του μουσείου, το μεγαλύτερο μεμονωμένο περιουσιακό της στοιχείο.

Επιπλέον, στην κατοχή της η Reit έχει και θεματικά πάρκα και 21 ιδιωτικά νοσοκομεία. Η ελκυστικότητα των εμπορικών ακινήτων στο Λονδίνο αποτυπώθηκε στην άνοδο της μετοχής της Reit κατά 74% το τελευταίο δωδεκάμηνο από 174 (2,31 ευρώ) σε 302 πένες (4,01 ευρώ). Το προς πώληση οικοδόμημα φιλοξενεί τα φημισμένα κέρινα ομοιώματα αδιαλείπτως από το 1884.

Ο κ. Λέσλο έχει αναθέσει στην κτηματομεσιτική εταιρεία CBRE να αναζητήσει ενδιαφερομένους. Επί του παρόντος, το οίκημα έχει ενοικιαστεί στον όμιλο ψυχαγωγίας της Merlin Entertainments, η οποία είναι εισηγμένη στον δείκτη FTSΕ 250. H συμφωνία της μίσθωσης έχει διάρκεια 27 ετών και το ενοίκιο σε ετήσια βάση φθάνει τα 15,5 εκατ. στερλίνες (20 εκατ. ευρώ), ενώ προσαρμόζεται κάθε χρόνο βάσει του πληθωρισμού.

Ακολουθώντας τις επιλογές των επισκεπτών του Μουσείου Τισό, οι οποίοι το τοποθετούν σε ένα από τα δέκα κορυφαία αξιοθέατα του Λονδίνου, οι ιδιοκτήτες του έχουν αποσύρει τα κιγκλιδώματα από τα αγάλματα. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνουν τους πάμπολλους τουρίστες προκειμένου να απαθανατιστούν δίπλα σε κέρινο ομοίωμα μιας διασημότητας.

Συνολικά σε όλον τον κόσμο η Merlin Entertainments διατηρεί είκοσι Μουσεία Τισό στη Σαγκάη, στο Πεκίνο και στη Σιγκαπούρη, μεταξύ άλλων. Σύμφωνα, πάντως, με τα τελευταία στοιχεία, το Μουσείο Μαντάμ Τισό αποτιμάται σε 294 εκατ. στερλίνες (389,7 εκατ. ευρώ). Είχε αγοραστεί ως τμήμα ενός μεγαλύτερου επενδυτικού χαρτοφυλακίου προ σχεδόν μιας δεκαετίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή