Συνεχίζεται η απεργία των πιλότων της Lufthansa

Συνεχίζεται η απεργία των πιλότων της Lufthansa

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο γερμανικό συνδικάτο Cockpit, το οποίο εκπροσωπεί τους πιλότους της πολιτικής αεροπορίας, προκήρυξε και νέα απεργία στη Lufthansa για σήμερα Σάββατο, η οποία αφορά τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων καθώς και τις εμπορευματικές πτήσεις, ενώ πάνω από 700 πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων που ήταν προγραμματισμένες για χθες Παρασκευή ακυρώθηκαν.

Το Cockpit, το οποίο βρίσκεται σε διένεξη εδώ κι έναν χρόνο με τη διεύθυνση της Lufthansa για τους όρους συνταξιοδότησης των χειριστών, κατήγγειλε την «άκαμπτη στάση» της διοίκησης του ομίλου και διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμο να «επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οπως και στις προηγούμενες απεργίες, από την Τετάρτη, δεν θα επηρεαστούν πλην της ιδίας της Lufthansa οι υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου αεροπορικών μεταφορών αυτών, δηλαδή οι Germanwings, Eurowings, Swiss Air, Austrian Airlines, Air Dolomiti και Brussel Airlines.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία προσπαθεί να μειώσει το κόστος λειτουργίας της, καθώς αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό από τις εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η Ryanair και η EasyJet στους ευρωπαϊκούς προορισμούς και από τις Turkish Airlines και Emirates στις διηπειρωτικές πτήσεις.

Από τον περασμένο Απρίλιο οι πιλότοι της Lufthansa έχουν πραγματοποιήσει 13 απεργιακές κινητοποιήσεις, από τις οποίες έχουν επηρεαστεί σχεδόν ένα εκατομμύριο επιβάτες. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της Lufthansa έχουν αρχίσει να ανησυχούν ότι η διαμάχη των πιλότων με τη διοίκηση της εταιρείας θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στη Lufthansa. «Ευτυχώς οι πελάτες μας είναι πιστοί, αλλά αν συνεχιστεί για πολύ η κατάσταση και δεν είμαστε σε θέση να είμαστε συνεπείς, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα για εκείνους», λέει στο Reuters o κ. Πέτερ Γκέρμπερ, διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Cargo.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή