Επενδύει σε βάσεις δεδομένων η ΙΒΜ

Επενδύει σε βάσεις δεδομένων η ΙΒΜ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές επενδύσεις ύψους 3 δισ. δολαρίων πρόκειται να διοχετεύσει ο τεχνολογικός κολοσσός της ΙΒΜ, αποσκοπώντας να ενισχύσει τον νέο της βραχίονα για το «Ιντερνετ των Πραγμάτων». Η επένδυση θα αφορά την επόμενη τετραετία και ο αμερικανικός όμιλος επιδιώκει να εκμεταλλευθεί τη μακρά εμπειρία και τεχνογνωσία του στη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Ειδικότερα, η ΙΒΜ δήλωσε πως οι υπηρεσίες, τις οποίες θα παράσχει στο πλαίσιο αυτό, θα βασίζονται στην τεχνολογία του λογισμικού νέφους και θα δίνει τη δυνατότητα στους εταιρικούς πελάτες της να χρησιμοποιούν τις νέες και πολλαπλές πηγές δεδομένων. Τέτοιες είναι οι αισθητήρες, τα έξυπνα τηλέφωνα και οι οικιακές συσκευές.

Η ΙΒΜ ανέφερε ότι το πρώτο βήμα είναι η συνεργασία με την «The Weather Company», τη μητρική εταιρεία του ειδικευμένου στα δελτία καιρού καναλιού, Weather Channel. Επιπλέον, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον χώρο της παροχής πληροφοριών σχετικά με τον καιρό. Η σύμπραξη της «The Weather Company» με την ΙΒΜ μεταφράζεται στο ότι η πρώτη θα μεταφέρει όλες της τις υπηρεσίες στο λογισμικό νέφος της IBM. Από το νέφος αυτό θα δρομολογεί τα δεδομένα της πέρα από τους υπάρχοντες εταιρικούς της πελάτες και σε νέες εταιρείες, οι οποίες θα τα ενσωματώνουν σε καινούργιες εφαρμογές και υπηρεσίες. Οπως γίνεται αντιληπτό, οι δυνατότητες μιας τέτοιας συνεργασίας είναι πραγματικά ανυπολόγιστες.

Λόγου χάριν, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούν να αποστέλλουν μηνύματα στους πελάτες τους σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου πλησιάζουν χαλαζοθύελλες, και να τους συμβουλεύουν πού να σταθμεύουν. Ετσι θα μπορούν να εξοικονομούν χρήματα. Στην περίπτωση των ομίλων λιανεμπορίου, αυτοί μπορούν να συγκρίνουν τα προγνωστικά καιρού με προηγούμενα δεδομένα, ώστε να είναι σε θέση να προβλέψουν την άνοδο ή την υποχώρηση στις καταναλωτικές αγορές εξαιτίας ακραίων φαινομένων. Αναλόγως και οι όμιλοι θα μπορούν να στελεχώνουν τα καταστήματά τους και να τα προμηθεύουν με εμπόρευμα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΙΒΜ ήδη συνεργάζεται με ορισμένους μεγάλους ομίλους, όπως τη γερμανική εταιρεία κατασκευής ελαστικών Continental και την εταιρεία κατασκευής κινητήρων τζετ Pratt & Whitney, τις οποίες τις στηρίζει για τη χρήση των δεδομένων στις διαδικασίες τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή