Περιορισμένα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Περιορισμένα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, συμπληρώνοντας τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις. Βασικός παράγοντας για την άνοδο ήταν ότι τα τελευταία στοιχεία για την αγορά στέγης του Απριλίου και του Μαΐου στις ΗΠΑ, καθώς και εκείνα που αφορούν την απασχόληση αποδείχθηκαν ασθενέστερα των αναμενομένων. Υπό το πρίσμα αυτό εντάθηκε η φημολογία μεταξύ των παραγόντων των αγορών και των αναλυτών ότι η Fed δεν πρόκειται να σπεύσει για να αυξήσει τα επιτόκια εντός του Ιουνίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,4% στις 407,87 μονάδες, όταν ενωρίτερα είχε μία απώλεια της τάξεως του 0,4%. Μεταξύ των κλαδικών μετοχών εκείνες των ενεργειακών ομίλων εμφάνισαν τη μεγαλύτερη άνοδο. «Τουλάχιστον σε έναν πολύ βραχύ ορίζοντα οι κακές μακροοικονομικές ειδήσεις έχουν θετικό αντίκτυπο στις μετοχές, μεταθέτοντας την απόφαση της Fed», παρατηρεί ο Ραλφ Τσίμερμαν, αναλυτής στρατηγικής μετοχών της Bankhaus Lampe στο Ντίσελντορφ. Τέλος, χθες στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,09%, στο Παρίσι ο CAC 40 με κέρδη της τάξεως του 0,26% και στη Φρανκφούρτη  ο  DAX  με άνοδο 0,14%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή