Περιορισμένη πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Περιορισμένη πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σταθμισμένη ισοτιμία του δολαρίου υποχώρησε χθες κατά 0,2% από το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων εξαιτίας της ανακοίνωσης χειρότερων από το αναμενόμενο στοιχείων για την απασχόληση. Το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,3% έναντι του δολαρίου μετά από δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις με απώλειες και η ισοτιμία κυμαινόταν γύρω από το 1,1090. Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με μεικτά πρόσημα, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε κατά 0,1%. Το Λονδίνο ήταν το μοναδικό από τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που έκλεισε με άνοδο, συγκεκριμένα κατά 0,32%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με πτώση 0,73% και στο Παρίσι ο CAC 40 επίσης με πτώση 0,98%. Κατά 0,60% υποχώρησε ο δείκτης ΙΒΕΧ στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης. Στη Wall Street o Dow Jones υποχωρούσε χθες το βράδυ κατά 0,36% και ο S&P 500 κατά 0,28%. Μια ακόμη πτωτική συνεδρίαση είχαν τα κινεζικά χρηματιστήρια που παραμένουν στο στόχαστρο των επενδυτών. Στο διάστημα των τελευταίων έξι εβδομάδων, ο Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 25%. Στις αγορές εμπορευμάτων το αμερικανικό αργό ενισχυόταν κατά 1% στα 57,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη συνεδρίαση της Τετάρτης είχε υποχωρήσει κατά 4%. Αντιθέτως το πετρέλαιο τύπου Brent ενισχυόταν κατά 1,2% στα 62,76 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός υποχωρούσε κατά 0,46% στα 1.163,9 δολάρια η ουγγιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή