Μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου

Μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ μεγαλύτερη ήταν η πτώση της τιμής του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση της επικράτησης του ΟΧΙ στο ελληνικό δημοψήφισμα. Η είδηση συνέπεσε με την ανακοίνωση από την κινεζική κυβέρνηση έκτακτων μέτρων στήριξης των κινεζικών χρηματαγορών. Τρίτος παράγοντας που πιέζει τις τιμές της ενέργειας είναι η λήξη της προθεσμίας σήμερα για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του Ιράν και της Δύσης, που θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή του Ιράν στις διεθνείς αγορές και θα αυξήσει την προσφορά. Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε κατά 4,99% νωρίς χθες το βράδυ, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 54,13 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του αμερικανικού αργού έχει υποχωρήσει κάτω από τον μέσο όρο των τελευταίων εκατό ημερών, με το πετρέλαιο να οδεύει προς τη χειρότερη ημέρα από τις 8 Απριλίου, οπότε και είχε υποχωρήσει κατά σχεδόν 7%. «Η αβεβαιότητα σχετικά με την Ελλάδα πιέζει τις τιμές. Προσθέτει έναν ακόμη αρνητικό παράγοντα στην αναταραχή στις κινεζικές χρηματαγορές, την αύξηση της αμερικανικής παραγωγής και την προοπτική αύξησης της προσφοράς από το Ιράν», εξηγεί στο Reuters ο κ. Ολιβιέ Ζακόμπ, αναλυτής της Petromatrix.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή