Σύντομα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισπανία

20% ή λιγότερο θα είναι η ανεργία στα τέλη του 2016 εν συγκρίσει με το 23,8% σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι. Στην εκπνοή του 2015 η ανεργία θα υποχωρήσει στο 21,1% και στο 19,7% το 2016. Το τρέχον έτος προβλέπεται η δημιουργία 602.000 θέσεων εργασίας.

Iταλια

132,5% του ΑΕΠ είναι το δημόσιο χρέος της. Η κυβέρνηση Ρέντσι αναμένει να αρχίσει να αποκλιμακώνεται από το 2016. Η αβεβαιότητα για την επίλυση της ελληνικής κρίσης ίσως πλήξει την Ιταλία, διογκώνοντας σημαντικά το κόστος δανεισμού της και διακυβεύοντας την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων.

Βενεζουελα

15,87 δισ. δολάρια είναι τα συναλλαγματικά διαθέσιμα, τα οποία συνιστούν και τα χαμηλότερα από τον Αύγουστο του 2003. Η τιμή του αργού ήταν 25 δολάρια το βαρέλι έναντι 55 δολαρίων σήμερα. Φέτος τον Ιούνιο, πάντως, η κυβέρνηση απέσυρε περίπου 1,5 δισ. δολάρια από λογαριασμό του ΔΝΤ, ώστε να ενισχύσει τα διαθέσιμά της.

ΗΠΑ

1%-2% θα είναι η αύξηση χωρητικότητας της American Airlines στις ΗΠΑ φέτος έναντι του αρχικού στόχου του 2%-3%. Εκτιμάται ότι η εταιρεία έκανε την αλλαγή αυτή λόγω αιτήματος μετόχων, οι οποίοι επικαλέστηκαν τη χαμηλότερη ζήτηση για ταξίδια. Η American Airlines είναι η μεγαλύτερη αεροπορική στον κόσμο στην μεταφορά επιβατών.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

0,5% το βασικό επιτόκιο της στερλίνας, καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε και αυτή την εβδομάδα να το διατηρήσει αμετάβλητο. Επίσης, η κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητο το πρόγραμμα αγοράς τίτλων στις 375 δισ. στερλίνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή