Πρωτεύουσα του… εμπορικού δικαίου το Λονδίνο

Πρωτεύουσα του… εμπορικού δικαίου το Λονδίνο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική πρωτεύουσα δεν αποτελεί μόνο έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς κόμβους για χρηματιστηριακές συναλλαγές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, αλλά λειτουργεί και ως καίρια επιλογή για την εκδίκαση πολύ μεγάλων υποθέσεων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα: υποθέσεων οι οποίες συνδέονται με τη διεκδίκηση αποζημιώσεων 50 εκατομμυρίων στερλινών και άνω. Ο αρμόδιος ανώτατος δικαστής Αγγλίας και Ουαλλίας Τζον Τόμας δήλωσε ότι θα υπάρξει αναδιαμόρφωση της δομής των δικαστηρίων στο Λονδίνο, ώστε να εξυπηρετούν ακόμη καλύτερα Ρώσους ολιγάρχες, πολυεθνικούς κολοσσούς και χρηματοπιστωτικούς ομίλους παγκοσμίου βεληνεκούς σε περίπλοκες υποθέσεις, στις οποίες θα έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και οι κεφαλαιαγορές. Η ανανέωση αυτή θεωρείται αναγκαία, ώστε η βρετανική πρωτεύουσα να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό από το Ντουμπάϊ και τη Σιγκαπούρη.

«Εκτιμώ πως είναι η πρώτη φορά κατά την οποία η Βρετανία διαθέτει δικαστικούς λειτουργούς ειδικευμένους στις χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα δικαστικές διαμάχες, τις οποίες μπορούν να εκδικάσουν από την αρχή μέχρι το τέλος», επισήμανε ο Ιαν Μακντόναλντ, επικεφαλής των ασκουμένων σε εκδίκαση εμπορικών υποθέσεων σε δικαστήρια του Λονδίνου για λογαριασμό της νομικής εταιρείας Mayer Brown. Βάσει των ισχυόντων, δικαστές από το εμπορικό δικαστήριο, το οποίο αποτελεί τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, θα ασχολούνται με υποθέσεις χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα. Ούτως ή άλλως, το Λονδίνο αποτελεί μαγνήτη για την εκδίκαση υποθέσεων με τους αντιδίκους να προέρχονται από χώρες εκτός Βρετανίας. Τα τελευταία χρόνια έχουν απασοχλήσει τα λονδρέζικα δικαστήρια υποθέσεις όπως η διαμάχη μεταξύ του Ρώσου ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς και του αποθανόντος μεγιστάνα Μπορίς Μπερεζόβσκι, η αγωγή από Νορβηγό επενδυτή εις βάρος της Deutsche Bank και η διένεξη γερμανικής εταιρείας ύδρευσης με την ελβετική USB.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή