Διαβουλεύσεις για «κούρεμα» του ουκρανικού χρέους

Διαβουλεύσεις για «κούρεμα» του ουκρανικού χρέους

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες προτάσεις για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της κατέθεσε χθες η ουκρανική κυβέρνηση προς τους πιστωτές της, επιδιώκοντας μείωσή του κατά 15,3 δισ. ευρώ.

Οι σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και των πιστωτών της συνεχίζονται επί τέσσερις μήνες εξαιτίας της ύπαρξης διχογνωμίας σχετικά με τη μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους που επιδιώκει το Κίεβο. Η ουκρανική κυβέρνηση έχει απειλήσει τους πιστωτές της με διακοπή της εξυπηρέτησης του χρέους στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά της. «Περιμένουμε την απάντηση των πιστωτών μας στις τελευταίες προτάσεις μας… Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις αυτή την εβδομάδα», δήλωσε χθες η υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Ναταλία Γιαρέσκο, από το Κίεβο. Η ίδια αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία για τη χθεσινή πρόταση αναδιάρθρωσης. Για παράδειγμα, δεν είναι γνωστό αν το Κίεβο επιμένει σε «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας χρέους ύψους 23 δισ. ευρώ κατά 40%. Ο ιδιώτες πιστωτές απορρίπτουν την πρόταση για «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας των ομολόγων, υποστηρίζοντας ότι η επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής τους και η μείωση του επιτοκίου δανεισμού αρκούν ώστε η Ουκρανία να εξοικονομήσει τα χρήματα που έχει θέσει ως στόχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή