Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με την αρωγή των μετοχών του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας και των πρώτων υλών. Επιπλέον, το ψυχολογικό κλίμα διαμορφώθηκε ευνοϊκά και από τις προσδοκίες των επενδυτών για ενδεχόμενο πακέτο στήριξης της κινεζικής οικονομίας. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε χθες με άνοδο 0,7% στις 399,82 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 με θετικό πρόσημο +0,26%, στο Παρίσι ο CAC 40 με +0,79% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με +0,99%.

Πέραν της Κίνας, οι επενδυτές παρακολουθούν και την Ευρωζώνη. Ο δείκτης Sentix, που αποτυπώνει το κλίμα μεταξύ επενδυτών και αναλυτών, υποχώρησε στις 18,4 μονάδες τον Αύγουστο από τις 18,5 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ βελτίωση είχε ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών. Ωστόσο, πρώτη φορά μετά την ανάληψη προεδρίας της ΕΚΤ από τον Μάριο Ντράγκι, και οι τέσσερις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, αναμένεται να παρουσιάσουν ανάκαμψη λόγω φθηνότερου πετρελαίου και αποδυναμωμένου ευρώ. Πριν από τρία χρόνια, το καλοκαίρι του 2012, ο Μάριο Ντράγκι δεσμευόταν να κάνει τα πάντα για τη διάσωση του ευρώ. Συνολικά η Ευρωζώνη αναμένεται να έχει αύξηση της παραγωγής της το δεύτερο τρίμηνο, το οποίο θα είναι και το ένατο στη σειρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή