Ο Ραλφ Λόρεν παραδίδει το τιμόνι του οίκου του

Ο Ραλφ Λόρεν παραδίδει το τιμόνι του οίκου του

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ραλφ Λόρεν αποχωρεί από το πηδάλιο του ομώνυμου οίκου του για να το παραδώσει στον Στέφαν Λάρσον, τον νυν πρόεδρο για τις διεθνείς δραστηριότητες του εμπορικού σήματος Old Navy (μέλους του ομίλου της Gap). Ο 75χρονος Αμερικανός σχεδιαστής, ο οποίος ίδρυσε τον οίκο μόδας το 1967, θα συνεχίσει να είναι παρών σε αυτόν υπό την ιδιότητα του εκτελεστικού προέδρου και του επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού. Ο δε Στέφαν Λάρσον, ο νέος διευθύνων σύμβουλος, που αναλαμβάνει τον Νοέμβριο, θα αναφέρεται απευθείας σε αυτόν. «Οταν αρχίσουν στον Ralph Lauren να σχεδιάζουν πράγματα τα οποία δεν καταλαβαίνω, τότε πλέον θα έχει φθάσει το πλήρωμα του χρόνου να παραιτηθώ», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στoυς New York Times ο σχεδιαστής. Για την ιστορία, θα πρέπει να αναφερθεί πως ο κ. Λόρεν ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο της μόδας ως σχεδιαστής γραβατών.

Βέβαια, υπό τις σημερινές συνθήκες αβεβαιότητας και επιβράδυνσης της δυναμικής κινεζικής αγοράς, η οποία επί σειράν ετών τροφοδοτούσε τους ομίλους υψηλής ραπτικής και ειδών πολυτελείας, η Ralph Lauren αντιμετωπίζει δυσκολίες. Το ακριβότερο δολάριο περιορίζει την αξία των πωλήσεών της στη διεθνή αγορά. Το πρώτο τρίμηνο με λήξη στις 27 Ιουνίου τα έσοδα του οίκου μειώθηκαν κατά 5%, κυρίως εξαιτίας των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Αναλυτές του κλάδου επισημαίνουν πως ο οίκος έχει πλέον μέγεθος τέτοιο, ώστε να χρειάζεται πιο αυστηρό σύστημα οργάνωσης και ελέγχων. Συν τοις άλλοις, ο Μίλτον Πεντράζα, αναλυτής μόδας στο Luxury Institute, επισημαίνει ότι ο Ralph Lauren ακολουθεί την τάση της αγοράς να τοποθετεί σε οίκους υψηλής ραπτικής στελέχη της αγοράς ενδυμάτων ευρείας κατανάλωσης με μεγάλη εμπειρία στη διεθνή αλυσίδα προμηθειών. Ο Στέφαν Λάρσον πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Gap είχε εργαστεί στην Η&Μ.

O Pαλφ Λόρεν, ο οποίος προέρχεται από οικογένεια Εβραίων της Λευκορωσίας και έζησε φτωχικά παιδικά χρόνια, εμπνέεται στα ρούχα του από τον ελιτισμό της μεγαλοαστικής αγγλοσαξονικής τάξης, την Αγρια Δύση, τα σαφάρι των αποίκων στην Αφρική, αλλά και την τσαρική Ρωσία. Μεταξύ άλλων σχεδίασε για τον κινηματογράφο (συμπεριλαμβανομένου του εκκεντρικού ροζ κοστουμιού του Ρόμπερτ Ρέντφορντ στον «Μεγάλο Γκάτσμπι»), αλλά και για διάσημους, όπως η Χίλαρι Κλίντον και οι ηθοποιοί Γκουίνεθ Πάλτροου και Τζόνι Ντεπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή