Θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

Θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τέταρτη συναπτή συνεδρίαση ανόδου ήταν η χθεσινή για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς τους έδωσαν ώθηση οι μετοχές των εταιρειών εμπορευμάτων εν αναμονή περαιτέρω μέτρων τόνωσης από τις κεντρικές τράπεζες. Πολλοί επενδυτές, αλλά και παράγοντες της αγοράς όπως ο Ρικάρντο Αμπροσέτι, πρόεδρος της Ambrosetti Asset Management, επισήμαναν πως ο μοχλός πίσω από την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών δεν είναι τα θεμελιώδη μακροοικονομικά μεγέθη, αλλά το γεγονός ότι έχουν υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα οι αποδόσεις των ομολόγων και έχουν αφήσει στους επενδυτές ελάχιστες εναλλακτικές πέραν των μετοχών.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις μετοχές των εταιρειών εμπορευμάτων, ο Λορν Μπάρινγκ, διευθυντής της B Capital Wealth Management, εκτιμά πως έφτασαν στο χαμηλότερο σημείο τους στα τέλη Σεπτεμβρίου και τώρα έχουν περιθώρια ανόδου. Ετσι μοναδική εξαίρεση στη γενικότερη άνοδο ήταν η αγορά του Μιλάνου, με τον δείκτη FTSE MIB να κλείνει με απώλειες 0,79%. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 0,16%, ο XETRA DAX της Φρανκφούρτης με κέρδη 0,68%, ο CAC 40 της Γαλλίας με κέρδη 0,14% και ο IBEX 35 της Μαδρίτης με άνοδο 0,66%. Με οριακή άνοδο 0,18% έκλεισε, άλλωστε, και ο πανευρωπαϊκός FTSE Eurotop 100.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή