Ο Ιρλανδός που φέρνει την Κίνα πιο κοντά στη Σίλικον Βάλεϊ

Ο Ιρλανδός που φέρνει την Κίνα πιο κοντά στη Σίλικον Βάλεϊ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το να δημιουργήσεις ένα ιπτάμενο όχημα (drone) για τη μεταφορά εμπορευμάτων ή μία ηλεκτρική κουζίνα συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο δεν είναι εύκολο εγχείρημα, ειδικά όταν εμπεριέχει τη διαδικασία μεταποίησης στην Κίνα. Οταν, όμως, συναντήσεις τον Λάιαμ Κάσεϊ, τα πράγματα αλλάζουν. Η εταιρεία του PCH έχει έδρα το Κορκ στην Ιρλανδία, αλλά ο ίδιος τον περισσότερο καιρό τον ξοδεύει στα αεροπλάνα.

Αφ’ ης στιγμής, όμως, τον βρεις, ο Κάσεϊ και η PCH μπορούν να μεταμορφώσουν ένα σκαρίφημα σε καταναλωτικό προϊόν σε διάστημα μικρότερο του δωδεκαμήνου. Επί σχεδόν είκοσι χρόνια ο Ιρλανδός διευθύνων σύμβουλος έχει οικοδομήσει ένα δίκτυο σχεδόν 100 συμβαλλομένων εργοστασίων στη Σενζέν, την καρδιά της κινεζικής μεταποίησης, με στόχο να προμηθεύει με εξαρτήματα και προϊόντα κολοσσούς, όπως οι Apple, Beats και η κινεζική Xiaomi.

Στα τελευταία πέντε χρόνια η PCH είδε τις δραστηριότητές της να εξαπλασιάζονται και σήμερα υπερηφανεύεται για το 1,1 δισ. δολ. έσοδα ετησίως. Ο Ιρλανδός επιχειρηματίας, αφότου αγόρασε την προβληματική εταιρεία Fab τον Μάρτιο, η οποία δραστηριοποιείται στο διαδικτυακό εμπόριο, έστρεψε την προσοχή του και σε νεοφυείς μονάδες και άρχισε να αποκτά μικρά μερίδια σε αυτές, με αντάλλαγμα την τεχνογνωσία και τη δικτύωση για να καλύψουν το χάσμα μεταξύ Κίνας και Σίλικον Βάλεϊ. Υπάρχει και η εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων της Dragon Innovation με ανάλογες υπηρεσίες, τις οποίες παρέχει βάσει συνδορμής, απλώς η εταιρεία του Ιρλανδού είναι η μεγαλύτερη.

Συν τω χρόνω, ο Λάιαμ Κάσεϊ κατόρθωσε να καταγράψει και να χαρτογραφήσει τις δυνατότητες και την αξιοπιστία του καθενός από τα περίπου 100 συμβαλλόμενα με την PCH εργοστάσια. Μέχρι το 1999 είχε κατορθώσει να συνάψει την πρώτη του συμφωνία με την Apple και μέχρι το 2011 είχε εξασφαλίσει σε καινοτομικά κεφάλαια περί τα 84,5 εκατ. δολάρια. Σήμερα, τέλος, η εταιρεία του απασχολεί 2.600 άτομα στα εννέα της διεθνή γραφεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή