Πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε γενικευμένη πτώση οδήγησαν χθες τις αγορές μετοχών και εμπορευμάτων τα απογοητευτικά στοιχεία για τις εξαγωγές και τις εισαγωγές της Κίνας και την πτώση της επενδυτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία. Τη μεγαλύτερη υποχώρηση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές αγορές σημείωσε η Μαδρίτη, με τον δείκτη ΙΒΕΧ 35 να κλείνει με απώλειες 1,28%. Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με υποχώρηση από 0,19% έως 0,97%. Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο διαμορφώθηκε αργά το βράδυ στο 1,1385 δολάριο. Γενικότερα η ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία έστρεψε και πάλι τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια, οδηγώντας σε υποχώρηση τα νομίσματα χωρών που εξάγουν εμπορεύματα και τα οποία είχαν ανακάμψει τις προηγούμενες ημέρες, καθώς τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed είχαν δημιουργήσει την εντύπωση ότι θα αναβληθεί η αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου. Ετσι το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε κατά 1,1% στα 72,82 σεντς του δολαρίου ΗΠΑ μετά τη συνεχή άνοδό του επί εννέα ημέρες.

Επίσης το δολάριο Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε 0,6% στα 66,76 σεντς του δολαρίου ΗΠΑ μετά την άνοδο κατά 6,2% που είχε σημειώσει από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή