Οι δηλώσεις Νοβότνι έφεραν κέρδη στις αγορές της Ε.Ε.

Οι δηλώσεις Νοβότνι έφεραν κέρδη στις αγορές της Ε.Ε.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις δηλώσεις του Εβαλντ Νοβότνι, μέλους του Δ.Σ. της ΕΚΤ, υπέρ της χρήσης περισσότερων εργαλείων οφείλουν τα χθεσινά τους κέρδη οι ευρωπαϊκές αγορές που με εξαίρεση τη Μαδρίτη έκλεισαν όλες με άνοδο άνω του 1%. Η προσδοκία για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ οδήγησε το Μιλάνο στη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών, με τον δείκτη FTSE MIB να καταγράφει κέρδη 1,74%. Με κέρδη 1,5% έκλεισε, άλλωστε, ο δείκτης XETRA DAX της Φρανκφούρτης, ο CAC 40 της Γαλλίας με κέρδη 1,44% και ο FTSE 100 του Λονδίνου με κέρδη 1,1%.

Η άνοδος ήταν μικρότερη στη Μαδρίτη, που και πάλι έκλεισε με κέρδη 0,64%. Υποχώρηση σημείωσαν, αντιθέτως, οι τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης πως τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις. Ετσι, η τιμή του αργού ΗΠΑ κυμαινόταν το βράδυ στα 46,03 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα στα 45,73 δολάρια, ενώ το Brent στα 48,59 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σε όλες τις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας εν μέσω των απογοητευτικών στοιχείων για την οικονομία της Κίνας και των ΗΠΑ, αλλά και της εκτίμησης που εξέφρασε η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας πως η προσφορά θα παραμείνει πλεονασματική και το 2016, παρά τη μείωση της αμερικανικής παραγωγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή