Ο Κράιαν αλλάζει την Deutsche Bank

Ο Κράιαν αλλάζει την Deutsche Bank

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις προτεραιότητες του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, είναι να καταργήσει όλα τα πεπαλαιωμένα ηλεκτρoνικά συστήματα μηχανοργάνωσης της τράπεζας στο πλαίσιο ευρύτατων αλλαγών. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, όπου αναφέρονται οι βασικές συντεταγμένες της στρατηγικής του κ. Κράιαν, τα εν λόγω συστήματα περισσότερο δυσχεραίνουν παρά διευκολύνουν τη λειτουργία της Deutsche Bank. Εν τω μεταξύ, η αντικατάσταση και ο εκσυγχρονισμός τους εντάσσονται σε ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας, μείωση των μπόνους και απαλλαγή από δευτερεύουσας σημασίας περιουσιακά στοιχεία αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού χρηματοπιστωτικού κολοσσού θεωρεί πως τα χαοτικά ηλεκτρονικά του συστήματα ευθύνονται για πολλά από τα προβλήματά του. Λόγου χάριν, η Deutsche Bank έδινε το περιθώριο σε αυτόνομες ομάδες και χρηματιστές να συναλλάσσονται με χρήση των δικών τους πλατφορμών, οι οποίες είναι ασύμβατες με τις δικές της.

Ως αποτέλεσμα η τράπεζα βρισκόταν εν μέσω διαφορετικών συστημάτων συναλλαγών, τα οποία, ωστόσο, έπρεπε να εναρμονιστούν. Πολλές φορές, όπως αναφέρουν, τέλος, οι FT, ο συντονισμός γινόταν ιδιοχείρως, προτού διεκπεραιωθούν και καταγραφούν οι συναλλαγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή