Deutsche Bank, Barclays έριξαν τις αγορές

Deutsche Bank, Barclays έριξαν τις αγορές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μικρή πτώση έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις τραπεζικές μετοχές να υφίστανται τις μεγαλύτερες απώλειες εξαιτίας των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Deutsche Bank και της Barclays, ενώ οι επενδυτές προσπαθούσαν να αποκωδικοποιήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει πιθανή αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων δανεισμού τον Δεκέμβριο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με πτώση 0,04% και ο δείκτης εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης της Ευρωζώνης Euro STOXX 50 επίσης έκλεισε με πτώση 0,23%. Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε κατά 6,8% διότι η τράπεζα ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα διανείμει μέρισμα τα επόμενα δύο χρόνια. Η μετοχή της Barclays έκλεισε και αυτή με μεγάλη πτώση, 6,3%, διότι τα κέρδη της υποχώρησαν κατά 10% το προηγούμενο τρίμηνο.

O Dow Jones υποχωρούσε ελαφρά, 0,28%, αργά χθες το βράδυ, όπως και ο S&P 500 κατά 0,21%, καθώς η αγορά προσπαθούσε να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις της Fed. Την ίδια ώρα η απόδοση των αμερικανικών δεκαετών ομολόγων αυξανόταν κατά επτά μονάδες βάσης (0,07%) στο 2,16% και η απόδοση των διετών ομολόγων διαμορφωνόταν στο 0,73%, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή