Η απεργία στοιχίζει στη Lufthansa 10 εκατ. την ημέρα

Η απεργία στοιχίζει στη Lufthansa 10 εκατ. την ημέρα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα εκατομμύρια ευρώ την ημέρα ανακοίνωσε χθες ότι χάνει η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, εξαιτίας της απεργίας του προσωπικού καμπίνας. Η απεργία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, δηλαδή για τέταρτη ημέρα και είναι η πλέον μακροχρόνια στην 60χρονη ιστορία της Lufthansa.

Περισσότεροι από 110.000 ταξιδιώτες επηρεάστηκαν από την απεργία του προσωπικού καμπίνας, που διεκδικεί να μην υπάρξουν αλλαγές στη δυνατότητα να συνταξιοδοτούνται πρόωρα και στο ύψος των συντάξεων, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν χθες περίπου χίλιες πτήσεις της εταιρείας. «Το σύνολο της ζημίας θα αποκαλυφθεί τις ερχόμενες εβδομάδες, όταν θα γνωρίζουμε πόσοι επιβάτες ζήτησαν αποζημίωση, σε πόσους κλείστηκαν νέα εισιτήρια και πόσοι φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία», δήλωσε χθες εκπρόσωπος Τύπου της Lufthansa. Το σωματείο εργαζομένων κάλεσε χθες τα πληρώματα καμπίνας να απεργήσουν και την Τρίτη, εξέλιξη που αναμένεται να επηρεάσει τις πολύωρες πτήσεις της Lufthansa, που είναι και οι πλέον επικερδείς για την εταιρεία. Οι ακυρώσεις πτήσεων θα μπορούσαν να διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή. «Λυπούμαστε πολύ, οι συζητήσεις κατέληξαν σε αδιέξοδο και απεργία, ωστόσο είχαμε φτάσει σε τέτοιο σημείο των διαπραγματεύσεων ώστε δεν υπήρχε εναλλακτική λύση», αναφέρει σε δήλωσή του το σωματείο εργαζομένων. «Δεν συντάσσομαι με το προσωπικό. Και εγώ εργάζομαι σε μεγάλη εταιρεία και πέρασα τα ίδια. Η οικονομία έχει αλλάξει και ο κόσμος πρέπει να αποδεχθεί ότι δεν μπορούν πλέον να εκτελεστούν συμφωνίες που είχαν συναφθεί πριν από 20 χρόνια», λέει στο Reuters ένας επιβάτης που έχασε την πτήση του εξαιτίας της απεργίας. Στόχος της διοίκησης της Lufthansa είναι να μειώσει το κόστος συνταξιοδότησης του προσωπικού της στο πλαίσιο περικοπών που κάνει ώστε να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί καλύτερα τις εταιρείες χαμηλού κόστους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή