Σε υψηλά επταμήνου το αμερικανικό δολάριο

Σε υψηλά επταμήνου το αμερικανικό δολάριο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες τα περισσότερα χρηματιστήρια παγκοσμίως εξαιτίας της εντεινόμενης ανησυχίας για την παγκόσμια ανάπτυξη. Παράλληλα, το δολάριο αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών εξαιτίας της αυξανόμενης πεποίθησης των επενδυτών ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού τον Δεκέμβριο.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έκλεισε με πτώση 0,3% έχοντας υποχωρήσει στη διάρκεια της συνεδρίασης στο χαμηλότερο επίπεδο ενός μηνός, με τις ανησυχίες για την Κίνα να πιέζουν τις μετοχές εταιρειών που βασίζονται στις πρώτες ύλες.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με άνοδο 0,2%. «Αν η Fed αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο, τότε πολλοί επενδυτές θα είναι επιφυλακτικοί με τις μετοχές», εξηγεί στο Reuters ο κ. Νορ αλ Χαμουρί, αναλυτής της ADS Securities.

Στη Wall Street ο Dow Jones υποχωρούσε το βράδυ κατά 0,14% και ο S&P 500 υποχωρούσε κατά 0,12%. Η απόδοση των αμερικανικών δεκαετών κρατικών ομολόγων μειωνόταν κατά 0,02% στο 2,322%, ενώ μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή κυμαινόταν γύρω στο 2,23%. Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,48% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία στο 1,07.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή