Νέα άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Νέα άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων λόγω ευνοϊκών εταιρικών αποτελεσμάτων και της σχεδιαζόμενης συμφωνίας στη ζυθοποιία για την εξαγορά της SABMiller από την ΙnBev. Το πετρέλαιο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου λόγω ανησυχιών για τη διόγκωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent εξασθένησε 1,26 δολάρια στα 46,12 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην αμερικανική αγορά το αργό Νέας Υόρκης είχε απώλειες 1 δολαρίου, στα 43,21 δολάρια το βαρέλι.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,7%, αν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε περαιτέρω άνοδο 1,2%. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί 12% από τα επίπεδα ναδίρ του Σεπτεμβρίου με την αρωγή των δηλώσεων του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, για επιπλέον μέτρων τόνωσης τον Δεκέμβριο. «Η αγορά τρέφει μεγάλες προσδοκίες για την περαιτέρω χαλάρωση από την ΕΚΤ, οπότε το εξασθενημένο ευρώ στηρίζει τις μετοχές των ευρωπαϊκών ομίλων, ενώ το γενικότερο κλίμα βελτιώνουν και τα καλύτερα των αναμενομένων εταιρικά αποτελέσματα», τονίζει ο αναλυτής της Danske Bank, Αλαν βον Μέρεν. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με +0,35%, στο Παρίσι ο CAC 40 με +0,82% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με +0,7%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή