Οι επιθέσεις στο Παρίσι φόβισαν τις αγορές

Οι επιθέσεις στο Παρίσι φόβισαν τις αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ενίσχυσαν την ήδη υφέρπουσα νευρικότητα των επενδυτών, ωστόσο δεν καταγράφηκε πανικός. Μεγάλες χαμένες είναι, προς το παρόν, οι μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία, όπως ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες αλλά και εταιρείες που πουλάνε είδη πολυτελείας. Στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε στην αρχή της συνεδρίασης κατά 1,1%, αργότερα εμφάνισε κέρδη και τελικά έκλεισε με πολύ μικρή πτώση 0,08%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε επίσης σχεδόν αμετάβλητος (0,05%) στις 10.713,23 μονάδες. Αντιθέτως στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,46%. «Τα τραγικά γεγονότα περιόρισαν την όρεξη για ανάληψη ρίσκου και προκάλεσαν νευρικότητα», εξηγεί στο Reuters η κ. Μυρτώ Σώκου, αναλύτρια της Sucden.

Η μετοχή της ξενοδοχειακής αλυσίδας Accor έκλεισε με πτώση 4,7% και η μετοχή της Air France KLΜ έκλεισε με πτώση 5,7%. Την ίδια ώρα το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,77% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να κυμαίνεται γύρω από το 1.0691. Ο Dow Jones ενισχυόταν το βράδυ κατά 0,85% και ο S&P 500 επίσης ενισχυόταν κατά 0,86%. Το πετρέλαιο Brent υποχωρούσε κατά 0,63% στα 44,20 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή