Ενα «ξενοδοχείο» με 1,1 εκατ. δωμάτια

Ενα «ξενοδοχείο» με 1,1 εκατ. δωμάτια

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων του κόσμου με διαθεσιμότητα 1,1 εκατ. δωματίων πρόκειται να δημιουργηθεί με την εξαγορά της Starwood Hotels & Resorts Worldwide από τη Marriott International, η οποία θα καταβάλει τίμημα 12,2 δισ. δολ. σε ρευστό και μετοχές. Οι μέτοχοι της Starwood θα λάβουν 0,92 της μετοχής από τις κοινές μετοχές πρώτης κατηγορίας της Marriott και 2 δολάρια σε ρευστό για κάθε μετοχή της Starwoοd που κατέχουν. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η συμφωνία ισοδυναμεί με 72,08 δολάρια ανά μετοχή, δηλαδή με μια μείωση της τάξεως του 4% από το κλείσιμο της μετοχής της Starwood την Παρασκευή. Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Marriott, Αρνι Σόρενσον, είπε πως αρχικά ήταν χλιαρή η αντίδραση των στελεχών της, μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση για εξαγορά της Starwood. «Σταδιακά, όμως, εμείς της Μarriott παρατηρούσαμε αλλαγές στην τιμή της μετοχής της Starwood και αντιληφθήκαμε πως θα ήταν πολύ πιο αποδοτικό οικονομικά να συνδέσουμε τις δύο επιχειρήσεις», τόνισε ο κ.Σόρενσον.

Τον Απρίλιο η Starwood, η οποία έχει τα εμπορικά σήματα St. Regis και Sheraton, είχε δηλώσει ότι εξετάζει ποιες είναι οι στρατηγικές επιλογές της για τη μελλοντική της πορεία. Από τότε μέχρι σήμερα η τιμή της μετοχής της έχει απολέσει σχεδόν 14% της αξίας της. Ο πρόεδρός της και διευθύνων σύμβουλος, Φριτς βαν Πάαασεν, παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε από διευθυντή της Starwοοd, τον Ανταμ Αρον, σε προσωρινή βάση. Τον Ιούλιο είχε κυκλοφορήσει φήμη πως άρχισε να συζητεί για ενδεχόμενη πώλησή της με τον ξενοδοχειακό όμιλο της Intercontinental Hotels.

Η φήμη, ωστόσο, διαψεύστηκε από την Ιntercontinental. Toν Oκτώβριο, πάλι, έγκυρες πηγές είχαν αναφέρει πως ο άλλος κολοσσός των ξενοδοχείων, η Hyatt, προετοίμαζε προσφορά σε ρευστό και μετοχές για τη Starwood.

O νέος όμιλος Μarriott – Starwood θα έχει στην κατοχή του 5.500 ξενοδοχεία με 1,1 εκατομμύριο δωμάτια σε όλον τον κόσμο και τα έσοδά του θα φθάνουν τα 2,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του οικονομικού έτους με αρχή την 1η Οκτωβρίου 2014 και λήξη στις 30 Σεπτεμβρίου 2015. «Το διοικητικό μας συμβούλιο εκτιμά πως ο συνδυασμός με τη Marriott θα αποφέρει την καλύτερη απόδοση σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα για τους μετόχους μας», τόνισε, τέλος, ο πρόεδρος της Starwood, Μπρους Ντάνκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή