Τα εταιρικά αποτελέσματα ενίσχυσαν τις αγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα ενίσχυσαν τις αγορές

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς την όποια ανησυχία είχαν ενσπείρει οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι εκτόπισαν πλήρως τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα εταιρειών όπως η γερμανική United Internet και η ολλανδική Randstad. Το κλίμα μεταξύ επενδυτών βελτίωσε, άλλωστε, και η εντεινόμενη προσδοκία για επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ενώ, σύμφωνα με το Reuters, θετικά λειτούργησε και η αρχική συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους δανειστές στο ακανθώδες θέμα των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων.

Oι μετοχές της Randstad σημείωσαν άνοδο 5,5% όταν η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεών της μετά το τρίτο τρίμηνο και προέβλεψε υψηλότερα κέρδη για το 2016. Παράλληλα, η μετοχή της United Internet σημείωσε άνοδο 4,5% όταν ανακοίνωσε ότι αύξησε τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο. Μεταξύ των ευρωπαϊκών δεικτών, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας, που έκλεισε με κέρδη 2,77%, και ο XETRA DAX της Φρανκφούρτης, που έκλεισε με κέρδη 2,41%. Παράλληλα, ο ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης έκλεισε με άνοδο 2,36%, ο FTSE MIB του Μιλάνου με άνοδο 2,28% και ο FTSE 100 του Λονδίνου με άνοδο 1,99%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή