Το μεγαλύτερο έλλειμμα από το 2009 κατέγραψε τον Οκτώβριο η Βρετανία

Το μεγαλύτερο έλλειμμα από το 2009 κατέγραψε τον Οκτώβριο η Βρετανία

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεγαλύτερο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της από το 2009 κατέγραψε η Βρετανία τον Οκτώβριο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. 

Ο καθαρός δανεισμός, εξαιρουμένων των τραπεζών, του δημόσιου τομέα ανήλθε στα 8,2 δισ. λίρες συγκριτικά με 7,1 δισ. λίρες έναν χρόνο νωρίτερα.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν να διαμορφωθεί στα 6 δισ. λίρες, ενώ τα κρατικά έσοδα μειώθηκαν κατά 1,8% και οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 3,1%.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά φαίνεται πως ανοίγουν τον δρόμο για τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν από την βρετανική κυβέρνηση.

Η δέσμευση για αύξηση των δαπανών σε θέματα ασφάλειας μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και την παροχή δισεκατομμυρίων σε υποδομές έρχονται σε αντίθεση με τις περαιτέρω περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες.

Το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να τηρήσει τη δέσμευσή του για επιστροφή της χώρας σε πλεόνασμα έως το 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή