Πτωτικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε χθες με πτώση 4,28%, τη μεγαλύτερη από όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες σημείωσαν χθες στο σύνολό τους μεγάλες απώλειες εξαιτίας της ανησυχίας για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, αλλά και της νέας έντασης στη Μέση Ανατολή.

Με την αμέσως μεγαλύτερη πτώση, κατά 3,2%, να καταγράφει ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου, εξίσου σημαντικές ήταν οι απώλειες σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές: ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας έκλεισε με απώλειες 2,47%, ο FTSE 100 του Λονδίνου με πτώση 2,39% και ο ΙΒΕΧ της Μαδρίτης με πτώση 2,42%. Κι ενώ με την ίδια ανησυχία κινείτο πτωτικά και η Wall Street, οι κλάδοι που σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες είναι εκείνοι των ορυχείων, που επηρεάζονται από αρνητικές ειδήσεις για την Κίνα, των αυτοκινητοβιομηχανιών και των ασφαλιστικών.

Η μετοχή της Daimler AG υποχώρησε κατά 4,3% όταν έγινε γνωστό ότι ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου αποφάσισε να μην αποκόψει τη μονάδα αυτοκινήτων επαγγελματικής χρήσης. Παράλληλα, η μετοχή της Continental AG υποχώρησε κατά 34,8%, καθώς επικράτησε στην αγορά η προσδοκία πως θα μειωθούν οι πωλήσεις της εταιρείας εξαιτίας του σκανδάλου που έπληξε τον πελάτη της, τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή