«Επικίνδυνο κοκτέιλ» απειλεί τη Βρετανία

«Επικίνδυνο κοκτέιλ» απειλεί τη Βρετανία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν, προειδοποίησε ότι η οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «επικίνδυνο κοκτέιλ» απειλών από το εξωτερικό, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να εφησυχάζει κανείς ύστερα από δύο χρόνια ισχυρής ανάπτυξης. Ο Οσμπορν, τον οποίο ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει κατονομάσει ως πιθανό διάδοχό του, δηλώνει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει αντιξοότητες από την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα, τη Βραζιλία και τη Ρωσία, τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή και την υποχώρηση των χρηματιστηριακών αγορών.

«Η οικονομία έχει υποχωρήσει χαμηλότερα στη λίστα πολλών ανθρώπων με τις καθημερινές τους ανησυχίες. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι ο κόσμος πιστεύει ότι “το θέμα έκλεισε”» αναφέρει ο Οσμπορν, σε αποσπάσματα της ομιλίας που θα εκφωνήσει αργότερα σήμερα στο Κάρντιφ.

«Αυτή η χρονιά ανοίγει με ένα επικίνδυνο κοκτέιλ νέων απειλών» προσθέτει ο Οσμπορν. «Μπήκαμε πριν από μόλις επτά ημέρες στη νέα χρονιά και ήδη έχουμε ανησυχητικές ειδήσεις για υποχώρηση των χρηματιστηριακών αγορών σε όλο τον κόσμο, την επιβράδυνση στην Κίνα (και) σοβαρά προβλήματα στη Βραζιλία και στη Ρωσία».

Σύμφωνα με τον Οσμπορν, η μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου είναι ευνοϊκή για τους περισσότερους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις στη Βρετανία αλλά θα πλήξει την παραγωγή πετρελαίου και αερίου καθώς και τους επενδυτές που έχουν δανείσει κεφάλαια στον συγκεκριμένο κλάδο. Οι εντάσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν είναι επίσης πηγή ανησυχίας, δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή