Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη μεγάλη πτώση που χαρακτήρισε την προηγούμενη εβδομάδα. Τα βασικά χρηματιστήρια ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας με μεικτά αποτελέσματα. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,43% στις 5.887 μονάδες. Αντιθέτως, με άνοδο, αλλά ιδιαίτερα περιορισμένη κατά 0,12%, έκλεισε ο δείκτης DAX στη χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης στις 9.868 μονάδες, τη στιγμή που στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρούσε κατά 0,11% και έκλεινε στις 4.331 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε χθες με πτώση 0,2%, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης MSCI έκλεισε με πτώση 0,6% και ο δείκτης MSCI αναδυόμενων αγορών με πτώση κατά 1,7%. Την ίδια στιγμή ανεκόπη, έπειτα από επτά συνεχόμενες συνεδριάσεις, η άνοδος της τιμής των αμερικανικών ομολόγων που είχε προκληθεί καθώς οι επενδυτές ζητούσαν ασφαλή καταφύγια. Στη Wall Street, αργά χθες το βράδυ, ο δείκτης S&P 500 υποχωρούσε κατά 0,3%, ο Dow Jones ήταν σχεδόν αμετάβλητος στις 16.342 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρούσε κατά 0,65%, παρά το γεγονός ότι οι δείκτες κινούνταν ανοδικά στην αρχή της συνεδρίασης. Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,36% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να κυμαίνεται γύρω από το 1.0886.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή