Oι δείκτες ενισχύθηκαν, οι φόβοι παραμένουν

Oι δείκτες ενισχύθηκαν, οι φόβοι παραμένουν

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες όλες οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ο μείζων αποσταθεροποιητικός παράγων των τελευταίων ημερών, τα κινεζικά χρηματιστήρια, παρουσίασε τάσεις σταθεροποίησης. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν, ωστόσο, με κέρδη μικρότερα από όσα είχε φανεί να καταγράφουν στην αρχή της συνεδρίασης, καθώς στη διάρκεια των τελευταίων δύο ωρών οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν εκ νέου σε επίπεδα γύρω στα 30 δολάρια το βαρέλι, που είχαν ανακάμψει νωρίτερα στα 32 δολάρια το βαρέλι. Αναλυτές της Credit Suisse απέδωσαν την άνοδο ορισμένων μετοχών ευρωπαϊκών εταιρειών στη διαφαινόμενη ανάκαμψη της Ευρωζώνης αλλά και στην υποχώρηση του ευρώ, που αργά το βράδυ βρισκόταν στο 1,0853 δολάριο.

Οι βρετανικές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου Tesco, Sainsbury και Marks & Spencer σημείωσαν κέρδη από 6,7% έως 1%, ενώ ο μεγαλύτερος όμιλος σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, η Morrisons, έκλεισε με άνοδο 8,7%. Ετσι ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 0,98%, ο Xetra Dax της Φρανκφούρτης με κέρδη 1,63% και ο CAC 40 της Γαλλίας με κέρδη 1,53%. Με σημαντική άνοδο 1,08% έκλεισε, άλλωστε, η αγορά του Μιλάνου, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurotop 100 έκλεισε με κέρδη 1,02%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή