6.500 απολύσεις από GE-Alstom

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατάργηση 6.500 θέσεων εργασίας προγραμματίζει η General Electric στην ευρωπαϊκή μονάδα ενέργειας, στο πλαίσιο της ενοποίησης δραστηριοτήτων με την Alstom, η εξαγορά της οποίας ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Οι απολύσεις αυτές αναλογούν στο 14% συνολικού προσωπικού 48.000 εργαζομένων που απασχολούνται στον ευρωπαϊκό τομέα ενέργειας της General Elecrtic μετά την εξαγορά της Alstom, ύψους 10,3 δισ. δολαρίων.

Στη Γερμανία πρόκειται να καταργηθούν 1.700 θέσεις εργασίας και στη Γαλλία αναμένεται να απολυθούν 765 υπάλληλοι σε δραστηριότητες που συσχετίζονται κυρίως με τον πετρελαϊκό κλάδο. Η βιομηχανία πετρελαίου έχει καταργήσει 250.000 θέσεις εργασίας το τελευταίο 18μηνο εξαιτίας της μεγάλης πτώσης των τιμών. Απώτερος στόχος αυτών των περικοπών είναι η εξοικονόμηση 1,1 δισ. δολαρίων μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους και σχεδόν τριπλάσιου ποσού έως τα τέλη της δεκαετίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της General Electric, Τζέφρεϊ Ιμελετ, στοχεύει στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβάνοντας την κατασκευή κινητήρων και εξοπλισμού πετρελαιοπηγών. Παράλληλα, η General Electric έχει υποσχεθεί τη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας σε τομείς με μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα. Τον περασμένο μήνα, η General Electric ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή εξοπλισμού φυσικού αερίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή