Οι τράπεζες «έριξαν» τις ευρωπαϊκές αγορές

Οι τράπεζες «έριξαν» τις ευρωπαϊκές αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες έκλεισαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λόγω των πιέσεων που καταγράφηκαν στον τραπεζικό κλάδο, ύστερα από τις έρευνες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις 129 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης. Στις ΗΠΑ η Wall Street παρέμεινε κλειστή, λόγω της αργίας για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Στην Ευρώπη οι μετοχές της ισπανικής τράπεζας Banco de Sabatell, της γαλλικής Credit Agricole και της πορτογαλικής Banco Comercial Portugues παρουσίασαν απώλειες από 4,5% έως 7,8%, καθώς η βαθιά οικονομική κρίση των χωρών αυτών τα προηγούμενα χρόνια προκάλεσε συσσώρευση των «κόκκινων» δανείων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 υποχώρησε κατά 0,55%, ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ιταλίας και ο αντίστοιχος πορτογαλικός PSI-20 διολίσθησαν 2,65% και 3,71%, αντίστοιχα. Mικρότερες ήταν οι απώλειες στη Φρανκφούρτη, στο Λονδίνο και στο Παρίσι. Ο γαλλικός δείκτης Cac-40 εμφάνισε πτώση 0,49%, ο γερμανικός Dax υποχώρησε κατά 0,25% και ο βρετανικός FTSE-100 κατά 0,42%. Η στερλίνα ανέκαμψε χθες στα 1,4271 δολ. από τα 1,4228 δολ., ενώ έχει χάσει 10% έναντι του αμερικανικού νομίσματος το τελευταίο εξάμηνο. Το ευρώ διαμορφώθηκε στα 1,09 δολ. με πτώση 0,13%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή