Νευρικότητα και νέα πτώση στην Ευρώπη

Νευρικότητα και νέα πτώση στην Ευρώπη

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν χθες οι δείκτες των χρηματιστηρίων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ λόγω της νέας υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου από την ανακοίνωση του Ιρακινού υπουργού Πετρελαίου για αύξηση-ρεκόρ στην παραγωγή «μαύρου χρυσού» τον Δεκέμβριο. Το αρνητικό επενδυτικό κλίμα επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο εξαιτίας στοιχείων που έδειξαν εξασθένηση του γερμανικού κλίματος επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στο χαμηλό 11μήνου. To αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε έναντι των υπολοίπων ισχυρών νομισμάτων, με το ευρώ να ενισχύεται στο 1,0833 δολ. από τα 1,0796 δολάρια. Οι επενδυτές στράφηκαν σε παραδοσιακά καταφύγια, όπως το ιαπωνικό νόμισμα, το οποίο στα 118,53 γιεν έναντι του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,2%. Η τιμή του χρυσού έφθασε τα 1.107,19 δολάρια/ουγγιά και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αποδυναμώθηκαν στο 2,02%.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax παρουσίασε πτώση 0,29%, ο γαλλικός δείκτης Cac-40 διολίσθηκε κατά 0,58% και ο βρετανικός κατά 0,39%. Στη Μαδρίτη, ο δείκτης Ibex-35 και ο ιταλικός δείκτης FTSE-Mib σημείωσαν απώλειες 1,78% και 2,03% αντίστοιχα. Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 εμφάνιζαν απώλειες χαμηλότερες του 0,4% λίγο πριν από το κλείσιμο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή