Η Fed απογοήτευσε τη Wall Street

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναμενόμενη ήταν η διατήρηση του βασικού επιτοκίου των ΗΠΑ στο φάσμα του 0,25%-0,5% λόγω της υψηλής μεταβλητότητας των αγορών από τις αρχές του έτους. Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, αναφέρεται πως παρακολουθούνται στενά οι οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις, απομακρύνοντας προηγούμενη τοποθέτηση ότι οι κίνδυνοι στην οικονομική προοπτική της χώρας είναι εξισορροπημένοι.

Στη Wall Street, ο δείκτης Dow Jones παρουσίαζε απώλειες της τάξεως του 0,4% λίγο πριν από το κλείσιμο και ο δείκτης Nasdaq υποχωρούσε κατά 0,91%. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε 4%, προσεγγίζοντας τα 30 δολάρια το βαρέλι. Η αναζήτηση καταφυγίου από τους επενδυτές ενίσχυσε την τιμή του χρυσού κατά 0,2%, στο 1.122,7 δολ./ουγγιά, φθάνοντας στο υψηλό των τελευταίων 12 εβδομάδων. Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE Eurotop-100 ενισχύθηκε κατά 0,35% παρά των χαμηλότερων του αναμενομένου κερδών από τη γερμανική εταιρεία χημικών BASF και την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis. Στο Λονδίνο επικράτησε θετικό κλίμα με τον δείκτη FTSE-100 να ενισχύεται 1,33%, ενώ ο γερμανικός δείκτης Dax αναρριχήθηκε 0,59%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή