Συζητήσεις μεταξύ Vodafone – Liberty Global

Συζητήσεις μεταξύ Vodafone – Liberty Global

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαπραγματεύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μελλοντική συνεργασία ή σε ανταλλαγές περιουσιακών στοιχείων, αλλά όχι σε πλήρη συγχώνευση, έχουν αρχίσει από τις αρχές του 2016 η Vodafone και η Liberty Global, η οποία προσφέρει υπηρεσίες καλωδιακής τηλεόρασης. Οι συζητήσεις, που επικεντρώνονται στην ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων και κοινών επενδύσεων σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές, οδήγησαν χθες σε άνοδο της μετοχής της Vodafone κατά 3,4% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Στο επίκεντρο έχει βρεθεί η ολλανδική αγορά όπου η Vodafone έχει δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και η Liberty δίκτυο καλωδιακής τηλεόρασης.

Ο προηγούμενος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο εταιρειών είχε λήξει άδοξα τον περασμένο Σεπτέμβριο, διότι τα στελέχη των δύο εταιρειών δεν είχαν καταφέρει να συμφωνήσουν πόσο αξίζει η επιχείρηση του καθενός στη βρετανική και στη γερμανική, δύο από τις μεγαλύτερες αγορές τους. Από κοινού οι δύο εταιρείες έχουν ετήσια έσοδα της τάξης των 80 δισ. δολαρίων, ενώ η κεφαλαιοποίησή τους αγγίζει τα 115 δισ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή