Σημαντικά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Σημαντικά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προσέφεραν τη Δευτέρα οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε ότι ο τραπεζικός κλάδος στην Ευρωζώνη βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν, επισημαίνοντας ότι οι διοικήσεις έχουν χτίσει μεγαλύτερα και καλύτερης ποιότητας κεφαλαιακά μαξιλάρια.

Ωστόσο, την εκκίνηση για το ράλι στις ευρωαγορές έδωσε νωρίτερα η εκτόξευση 7,16% του χρηματιστηριακού δείκτη Nikkei, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας. Πρωταγωνιστές της ανόδου ήταν οι τράπεζες, με τον εν λόγω δείκτη να καταγράφει «άλμα» 3,5%. Ενδεικτικά οι μετοχές των Banco Popolare και Credit Suisse ενισχύθηκαν 7,3% και 3,2% αντίστοιχα.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 2,04%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 2,67% και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 3%. Ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε υψηλότερα 3,26% στις 8.179και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 3,19%. Αργά χθες το βράδυ η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρούσε 1% στο 1,1142 δολ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή