Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές – Πτώση πετρελαίου

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές – Πτώση πετρελαίου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη έκλεισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, χάρη στα ικανοποιητικά αποτελέσματα επιχειρήσεων που αντέστρεψαν το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων συνεδριάσεων. Εμειναν, έτσι, ανεπηρέαστες από την πτώση των κινεζικών χρηματιστηρίων, που οδήγησε χθες τον δείκτη CSI300 σε πτώση 6,1%. Οι επενδυτές στα κινεζικά χρηματιστήρια εκφράζουν φόβους για έναν συνδυασμό παραγόντων: τη ρευστοποίηση κερδών, τον κίνδυνο μείωσης της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, τη ραγδαία επιβράδυνση της οικονομίας, αλλά ακόμη και την επικείμενη απελευθέρωση στις αρχικές δημόσιες εγγραφές που εκτιμούν πως μπορεί να δημιουργήσει πιστωτική ασφυξία.

Η εικόνα των κινεζικών αγορών επηρέασε τις ασιατικές αλλά όχι τις ευρωπαϊκές που πήραν ώθηση από τα σημαντικά κέρδη της βρετανικής τράπεζας Lloyds, αλλά και του γερμανικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom. Ετσι, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 2,48% και με 2,52% ο ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης. Με κέρδη 2,24% έκλεισε ο δείκτης CAC 40 και με 2,3% ο FTSE MIB του Μιλάνου. Σε ό,τι αφορά τις τιμές του πετρελαίου, υποχωρούσαν στην αρχή της συνεδρίασης σε επίπεδα γύρω στα 30 δολάρια το βαρέλι, αλλά το βράδυ το αργό ΗΠΑ είχε ενισχυθεί στα 32,72 δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή