Περιορισμένες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Περιορισμένες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «κόκκινο» έκλεισαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τον γαλλικό κλάδο των τηλεπικοινωνιών και τις ιταλικές τράπεζες να παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Ηπιες πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street κατά την τελευταία συνεδρίαση ενός ταραχώδους τριμήνου. Οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 εμφάνιζαν πτώση κάτω από 0,25% λίγο πριν από το κλείσιμο. Στοιχεία έδειξαν υποχώρηση των μερισμάτων στα 11,04 δολάρια ανά μετοχή το α΄ τρίμηνο για τον δείκτη S&P 500 από τα 11,35 δολάρια το δ΄ τρίμηνο του 2015, εξαιτίας της ύφεσης στον πετρελαϊκό κλάδο. Τα μερίσματα των ενεργειακών εταιρειών στον δείκτη S&P 500 είναι χαμηλότερα κατά 12% από τα τέλη του 2014.

Η παράταση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις γαλλικές Orange και Bouynes, για να επιτευχθεί εν τέλει η συγχώνευσή τους, οδήγησε σε πτώση τον κλάδο. Ο γερμανικός δείκτης Dax υποχώρησε κατά 0,81%, ο γαλλικός δείκτης Cac-40 κατά 1,34% και ο βρετανικός FTSE-100 κατά 0,46%. Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE Mib διολίσθησε 1,41%, λόγω πληροφοριών για προβλήματα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Banca Pοpolare di Vicenza. Η τιμή του Μπρεντ ενισχύθηκε στα 39,66 δολάρια το βαρέλι και του αργού στα 38,476 δολ., ύστερα από την ανακοίνωση για πτώση της παραγωγής στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή