Στο 3% θέτει τον στόχο του πληθωρισμού η Κίνα

Στο 3% θέτει τον στόχο του πληθωρισμού η Κίνα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα αναμένεται να παρουσιάσουν περιορισμένη αύξηση φέτος, ενώ παράλληλα προβλέπεται να καταγραφεί σημαντική άνοδος των τιμών των κατοικιών σε μεγάλες πόλεις. Η εκτίμηση ανήκει στην αρχή κεντρικού σχεδιασμού της Κίνας, την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης, και δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα China Securities Journal. Η εν λόγω επιτροπή τόνισε ότι δεν θα είναι σημαντική η αύξηση του πληθωρισμού, καθώς «η οικονομική ανάπτυξη θα παραμείνει σταθερά αργή».

Στόχος του Πεκίνου είναι να διατηρήσει τον πληθωρισμό σε επίπεδα γύρω στο 3% για το 2016, σε συμφωνία με άλλους παράγοντες, όπως το αυξανόμενο κόστος εργασίας, οι μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των αγροτικών προϊόντων και ο αντίκτυπος άλλων αλλαγών στα επίπεδα των τιμών. Τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός στη δεύτερη οικονομία του κόσμου έφτασε στο 2,3%, καταγράφοντας την υψηλότερη τιμή από τον Ιούλιο του 2014. Σε ό,τι αφορά τις τιμές των ακινήτων, που έχουν υποχωρήσει σε ορισμένες επαρχιακές πόλεις, αναμένεται να αυξηθούν στο Πεκίνο, τη Σαγκάη και τη Σεντζέν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή