Η αύξηση κινεζικών εξαγωγών εκτίναξε τις αγορές

Η αύξηση κινεζικών εξαγωγών εκτίναξε τις αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη άνοδο κατέγραψαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση της αύξησης των κινεζικών εξαγωγών τον Μάρτιο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο του 2015. Παράλληλα, οι εισαγωγές της Κίνας μειώθηκαν, αλλά η μείωση ήταν μικρότερη της εκτιμώμενης από τους αναλυτές.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1,93% στις 6.362 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 2,71% στις 10.026 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 3,32% στις 4.490 μονάδες. Ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε υψηλότερα 3,21% στις 8.820 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 4,13% στις 18.165 μονάδες. Μεγάλο μέρος της ανόδου του ιταλικού χρηματιστηρίου αποδίδεται στις τραπεζικές μετοχές, λόγω της διαβεβαίωσης του υπουργείου Οικονομικών ότι οι ευρωπαϊκές αρχές δεν θα μπλοκάρουν το ταμείο που δημιουργήθηκε για τη στήριξη των προβληματικών τραπεζών, γεγονός που τόνωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε την Τετάρτη πτωτικά και αργά χθες το βράδυ υποχωρούσε κατά 0,2% στα 42,10 δολάρια ανά βαρέλι, μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων για την παγκόσμια ζήτηση αργού από τον ΟΠΕΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή