ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε νέους κλάδους επεκτείνεται η Nokia

Σε νέους κλάδους επεκτείνεται η Nokia

Σε νέες δραστηριότητες ανοίγεται η νορβηγική Nokia, με την εξαγορά της Withings, της γαλλικής εταιρείας που ειδικεύεται στα «έξυπνα» ψηφιακά ρολόγια και στον τεχνολογικό εξοπλισμό υγείας, αντί 170 εκατ. ευρώ. Μετά την πώληση των μονάδων κατασκευής συσκευών κινητής τηλεφωνίας και της μονάδας ψηφιακών χαρτών, η Nokia επιστρέφει στον κόσμο των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Με την επίσημη έγκριση των αρμοδίων αρχών, η Withings θα απορροφηθεί από τη Nokia Technologies, τη μονάδα των ψηφιακών μέσων.

Η Nokia Technologies κυκλοφόρησε πρόσφατα την κάμερα Ozo VR για επαγγελματική χρήση, με τιμή άνω των 55.500 ευρώ. Η Withings ιδρύθηκε το 2008 και εξειδικεύεται σε εξοπλισμό υγείας, όπως είναι τα ψηφιακά προγράμματα άσκησης, τα θερμόμετρα ή οι συσκευές παρακολούθησης βρεφών. Μάλιστα ήταν από τις πρώτες εταιρείες που συνέδεσε συσκευές υγείας με το Διαδίκτυο. Σήμερα απασχολεί 200 υπαλλήλους και διαθέτει γραφεία στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και στο Χονγκ Κονγκ.

Την ίδια ώρα, η Nokia προχωρά σε μειώσεις 1.000 θέσεων εργασίας, καθώς αποσύρεται από τις δραστηριότητες κατασκευής δικτύων τηλεφωνίας. Το 2014 πούλησε τη μονάδα παραγωγής κινητών τηλεφώνων στη Microsoft.