Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του πετρελαίου

Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του πετρελαίου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πτώση 0,3% έκλεισε χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurofirst-300, έπειτα από την απογοήτευση των επενδυτών σε διεθνή κλίμακα για την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να μην λάβει περαιτέρω μέτρα στήριξης. Ο γαλλικός δείκτης Cac-40 και ο ισπανικός δείκτης Ibex-35 υποχώρησαν κατά 0,32% και 0,81%, αντίστοιχα, αλλά ο γερμανικός δείκτης Dax αναρριχήθηκε 0,1%. Στη Wall Street, ο δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,15% αρχές της συνεδρίασης, αλλά ο δείκτης Nasdaq ενισχυόταν κατά 0,45%, με τη μετοχή της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης να καταγράφει άνοδο άνω του 10% λόγω της δημοσιοποίησης ισχυρών κερδών. Οι τιμές του πετρελαίου έφθασαν την εβδομάδα στα υψηλά του 2016, με κέρδη 75% από τα τέλη Ιανουαρίου όταν είχαν διολισθήσει στα χαμηλά 12ετίας.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού διαμορφώθηκε στα 45,50 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του Μπρεντ στο Λονδίνο έφθασε τα 47,54 δολάρια, αντίστοιχα. Το δολάριο υποχώρησε την Πέμπτη, επειδή η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει δυναμικά σε αυξήσεις των επιτοκίων λόγω οικονομικής αβεβαιότητας. Ως εκ τούτου, το ευρώ αναρριχήθηκε προχθές στα 1,1361 δολάρια μετά τη συνεδρίαση της Fed και διατηρήθηκε χθες στα 1,1315 δολάρια. Το γιεν αναρριχήθηκε 3% έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή