ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα εμπορεύματα έριξαν τις ευρωπαϊκές αγορές

ta-emporeymata-erixan-tis-eyropaikes-agores-2133018

Ευφορία προκάλεσε χθες στις ευρωπαϊκές αγορές η υπερψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού από την ελληνική Βουλή. Αρχικά όλοι οι δείκτες κινούνταν με άνοδο, που αντιστράφηκε, όμως, σε ορισμένα χρηματιστήρια εξαιτίας της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου και των σημαντικών εμπορευμάτων. «Η ελεύθερη πτώση των τιμών του σιδηρομεταλλεύματος και του χαλκού έπληξε τις μετοχές ορυχείων του δείκτη FTSE 100», σχολιάζει ο Γιάσπερ Λόλερ της CMC Markets, καθώς οι τιμές των δύο εμπορευμάτων υποχώρησαν 9% και 2% αντιστοίχως.

Ετσι, το χρηματιστήριο του Λονδίνου έκλεισε τελικά με απώλειες 0,18%, ενώ με απώλειες 0,88% και 0,47% αντιστοίχως έκλεισαν οι δείκτες FTSE MIB του Μιλάνου και ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης.

Ο δείκτης XETRA DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε, αντιθέτως, με κέρδη 1,12%, καθώς έγινε γνωστό ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν τον Μάρτιο κατά 1,9%.

Αντιστράφηκε, άλλωστε, η ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου, αντανακλώντας την αύξηση που σημείωσαν τα αποθέματα στις ΗΠΑ. Ετσι, το βράδυ, το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν στα 43,36 δολάρια το βαρέλι και το Brent τα 42,19 δολάρια.