Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες έκλεισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές παρά την αρχική άνοδο των τιμών του πετρελαίου. Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν πως υπερίσχυσε η απαισιοδοξία εξαιτίας των απογοητευτικών αποτελεσμάτων ορισμένων εταιρειών, των φημολογούμενων εξαγορών, αλλά και της ανησυχίας για τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, που έκλεισε με απώλειες του δείκτη XETRA DAX κατά 1,13%, η μετοχή της Bayer υποχώρησε κατά σχεδόν 5% όταν διέρρευσε πως η γερμανική φαρμακοβιομηχανία ενδιαφέρεται να αγοράσει τη Monsanto.

Στη Γαλλία, όπου ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,54%, η μετοχή της Credit Agricole σημείωσε πτώση 5% όταν η γαλλική τράπεζα ανέφερε μείωση των κερδών της κατά 71%. Στην Ιταλία η ασφαλιστική Generali υποχώρησε κατά 4,2% και ο δείκτης FTSE MIB έκλεισε με απώλειες 0,26% ενώ σχεδόν αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης παρά την άνοδο 2,2% που σημείωσε η μετοχή της Telefonica. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,95% καθώς ενέτεινε τη διαμάχη γύρω από το επικείμενο δημοψήφισμα η προειδοποίηση της Τράπεζας της Αγγλίας πως η αβεβαιότητα για το μέλλον της Βρετανίας στην Ε.Ε. έχει ήδη πλήξει την ανάπτυξη στη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή