Κέρδη στην Ευρώπη με ώθηση από την ενέργεια

Κέρδη στην Ευρώπη με ώθηση από την ενέργεια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μικρή άνοδο έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έχοντας καταφέρει να διαγράψουν τις απώλειες που εμφάνιζαν στην αρχή της συνεδρίασης χάρη στην άνοδο των εταιρειών ενέργειας και των εξορυκτικών εταιρειών. Παράλληλα, το πετρέλαιο ενισχυόταν σημαντικά χάρη στην εκτίμηση της Goldman Sachs ότι πλέον δεν υπάρχει υπερπροσφορά στην αγορά. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο μικρότερη από 0,1%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,18% και στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με πτώση 0,21%.

Τα χρηματιστήρια Γερμανίας, Ελβετίας, Αυστρίας, Νορβηγίας και Δανίας ήταν κλειστά χθες λόγω δημόσιας αργίας. Νωρίς το βράδυ συνεχιζόταν το ράλι στις τιμές του πετρελαίου με το αμερικανικό αργό να κερδίζει 2,92% στα 47,56 δολάρια το βαρέλι και το Brent να ενισχύεται κατά 2,47% στα 49,01 δολάρια το βαρέλι. Στις ΗΠΑ ανοδικά κινούνταν και οι τρεις βασικοί δείκτες με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,77% τον Dow Jones κατά 0,82% και τον Nasdaq κατά 1% χάρη στην Apple. Η ισοτιμία του δολαρίου έναντι δέσμης 10 νομισμάτων παρέμεινε χθες κοντά στο υψηλό έξι εβδομάδων όπου είχε βρεθεί την περασμένη Παρασκευή. Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,17% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να κυμαίνεται γύρω από το 1,1328.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή