Προς αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο κινείται η Fed

Προς αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο κινείται η Fed

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Απρίλιο επιβεβαίωσαν ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ προσανατολίζεται σε αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, αν τα στοιχεία δείξουν τόνωση της ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο, ενίσχυση της αγοράς εργασίας και του πληθωρισμού. Επιβεβαιώθηκε, έτσι, η προσδοκία για αύξηση των επιτοκίων, που από την αρχή της συνεδρίασης είχε εξωθήσει σε άνοδο τις τραπεζικές μετοχές και αυτές με τη σειρά τους οδήγησαν σε κέρδη τις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές. Με τις ιταλικές τράπεζες να σημειώνουν σημαντική άνοδο, ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου έκλεισε με κέρδη 1,23%.

Με άνοδο από 0,5% έως 0,88% έκλεισαν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, με την εξαίρεση του δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου που έκλεισε με οριακή υποχώρηση 0,03%. Το βράδυ υποχωρούσε στα 1.262,26 δολάρια η ουγγιά ο χρυσός που από την αρχή του έτους έχει ανατιμηθεί κατά 20%, καθώς ένας συνδυασμός από αβεβαιότητες εξωθεί τους επενδυτές στο παραδοσιακά ασφαλές καταφύγιο. Παράγοντες της αγοράς, μεταξύ των οποίων η τράπεζα Saxo Bank A/S της Δανίας, εκτιμούν πως η ανησυχία αφενός για το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. και αφετέρου για την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ ενδέχεται να εξωθήσει το πολύτιμο μέταλλο έως και στα 1.400 δολάρια η ουγγιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή