Ανοδος στα χρηματιστήρια, πτώση του ευρώ

Ανοδος στα χρηματιστήρια, πτώση του ευρώ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ το ευρώ είχε απώλειες, φθάνοντας έως και στα χαμηλότερα διμήνου προς το δολάριο στα 1,1147 δολάρια. Το κλίμα στις αγορές επηρέασε η προοπτική μιας αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εντός του Ιουνίου και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις της. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Fed Φιλαδέλφειας, Πάτρικ Χάρκερ, διευκρίνισε πως προβλέπει δύο με τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2016 και, εάν η αμερικανική οικονομία επιδείξει ρώμη, τότε μία κίνηση τον Ιούνιο θα ενδεικνυόταν. Οπως παρατηρούν αναλυτές, ενίσχυση του δολαρίου ενόψει της αύξησης του κόστους δανεισμού στις ΗΠΑ φέτος, οδηγεί σε αποδυνάμωση του ευρώ. Το κοινό νόμισμα έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα διμήνου, διαμορφώνοντας ευνοϊκές συνθήκες για τις εξαγωγικές ευρωπαϊκές εταιρείες και καθιστώντας ελκυστικότερες τις ευρωπαϊκές μετοχές. Χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 2,2% στις 344,12 μονάδες.

Η τιμή της μετοχής της Bayer ανήλθε 3,2% μετά την απόρριψη της προσφοράς της για εξαγορά της Monsanto. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 1,35%, στο Παρίσι ο CAC 40 με κέρδη 2,46% και στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο της τάξεως του 2,18%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή