Πιέσεις στις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών

Πιέσεις στις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε κέρδη 0,1% έκλεισε χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Europe Stoxx 600, έπειτα από το ράλι των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων, καθώς οι επενδυτές προβληματίστηκαν από την αιφνίδια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2,5 δισ. ευρώ που αποφάσισε η ισπανική Banco Popular. Απώλειες εμφάνισαν οι μετοχές των ισπανικών και των ιταλικών τραπεζών. Πτώση άνω του 3,8% παρουσίασαν, ειδικότερα, οι Caixabank, Sabadell, UBI, και UniCredit, καθώς οι αγορές φοβούνται πως μπορεί να αναζητήσουν νέα κεφάλαια και άλλες τράπεζες. Ο επιμέρους δείκτης πρώτων υλών Europe Stoxx 600 εμφάνισε τα κέρδη 1%, λόγω της ενίσχυσης της τιμής του χαλκού. Τα κέρδη του πετρελαϊκού κλάδου μετριάστηκαν, επειδή η τιμή του Μπρεντ, αφού ξεπέρασε τα 50 δολάρια το βαρέλι το πρωί, υποχώρησε αργότερα. Το δολάριο εξασθένησε έναντι καλαθιού με τα ισχυρότερα νομίσματα, λόγω αδύναμων στοιχείων από αμερικανικές επιχειρήσεις, ενώ ο δείκτης Dow Jοnes υποχωρούσε κατά 0,14% λίγο πριν από το κλείσιμο.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Dax ενισχύθηκε κατά 0,66%, ο γαλλικός Cac-40 κατά 0,69% και ο βρετανικός FTSE-100 κατά 0,01%. Στην Ισπανία ο δείκτης Ibex-35 υποχώρησε κατά 0,5% και ο ιταλικός δείκτης FTSEMib ενισχύθηκε οριακά (0,09%).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή